OFFICIAL WEBSITE | Windhoek Resort Bonaire, Kralendijk

Over Bonaire

Bonaire is een Caribisch eiland voor de kust van Zuid-Amerika. Het vormt samen met Aruba en Curaçao de ABC-eilanden. Bonaire is staatkundig onderdeel van Nederland en kent vele goede voorzieningen, zoals winkels en Nederlandstalige zorgvoorzieningen.
Papiaments en Nederlands zijn de meest gesproken talen op Bonaire, maar je hoort er ook veel Engels en Spaans. Op Bonaire wonen ongeveer 18.000 mensen op een oppervlakte van 294 km2 (Bonaire is 39 kilometer lang en op zijn breedst 12 kilometer). De sfeer op Bonaire is gemoedelijk. Je vindt hier geen snelwegen of stoplichten.
Munteenheid: US Dollar
Tijdzone: UTC-4 of UTC-5 (tijdens de Nederlandse zomertijd is het op Bonaire 6 uur vroeger, tijdens de Nederlandse wintertijd is het op Bonaire 5 uur vroeger).

Eten, drinken en uitgaan

Bonaire heeft een zeer goed en gevarieerd aanbod aan restaurants. Er zijn vele mooie locaties, waar je (met je voeten in het zand) kunt genieten van lekkere drankjes en hapjes. En ’s avonds kun je bij een aantal leuke barretjes terecht! Verwacht echter geen party-eiland, want Bonaire blijft Bonaire ;-).

WeShareBonaire7 Washington Slagbaai Nationaal Park

Bonaire heeft een prachtige ruige natuur. De hele Noordpunt is een beschermd natuurgebied, het Washington Slagbaai Nationaal Park. In het park vind je naast mooie strandjes en snorkel mogelijkheden, de hoogste berg van Bonaire, de Brandaris (241 meter), die je ook kunt beklimmen. Verder is het park rijk aan vogels, leguanen en flamingo’s. Zeker een dagtrip waard!

WeShareBonaire340 Klein Bonaire

Voor de kust van Bonaire ligt het onbewoonde eiland Klein Bonaire. Het eiland is 700 hectare groot, geheel vlak en slechts begroeid met kleine struiken en cactussen. Het is omgeven met een koraalrif. Hier vind je een van de mooiste stranden van Bonaire (No Name Beach). Dit strand is, naast een aantal andere op Bonaire, een belangrijke nestplaats voor zeeschildpadden.

WeShareBonaire29 Lac en Pekelmeer

Lac is een schitterende ondiepe lagune in het zuidoosten van Bonaire, die omzoomd is met mangroven. In het zuidwesten vind je het Pekelmeer en het flamingoreservaat (800 hectare), de belangrijkste broedplaats voor de flamingo in het zuidelijk Caribisch gebied. Hier bevinden zich, afhankelijk van het seizoen, tussen de 2000 en 7000 flamingo’s.

WeShareBonaire150 Diver’s paradise

Bonaire staat al vele jaren op nummer 1 in diverse ranglijsten van de beste duikbestemmingen van de wereld. Bonaire’s National Marine Park is een wettelijk beschermd onderwaterpark met koraalriffen, vele vissoorten en ook schildpadden. Het Marine Park omringt het hele eiland en Klein Bonaire. Je kunt aan de West- en Zuidkust op zo’n 60 spots zelfstandig vanaf de kant duiken maken. Natuurlijk zijn er ook voldoende duikorganisaties om je mee te nemen op een boottrip naar andere duikspots. En ook het snorkelen is op veel plekken fantastisch.

WeShareBonaire220 Kiter’s paradise

De kitespot op Bonaire, Atlantis, behoort tot de beste kitespots ter wereld. Een temperatuur van gemiddeld 30 graden, een zeetemperatuur van zo’n 28 graden en bijna het hele jaar door goede (aflandige) wind (van gemiddeld zo’n 17-22 knopen): dit zijn de kitecondities op Bonaire! Bij het kiten op het blauwgroene water van de Caribische Zee kom je regelmatig schildpadden tegen en, als je geluk hebt, ook dolfijnen. Het water is redelijk vlak met kleine golven.

WeShareBonaire114 Windsurfer’s Paradise

Naast een Kiter’s en Diver’s Paradise is Bonaire ook een echt paradijs voor windsurfers. Bij Sorobon vaar je in een door koraal beschermde baai met ondiep water. Bonaire is de homespot van een aantal wordclass freestyle windsurfers, dus dan weet je dat de omstandigheden hier perfect zijn! Supergeschikt voor beginners en gevorderden, je kunt materiaal huren en ook lessen volgen.

Save

Booking module Powered By : Hoteliers.com